Příprava tohoto dortu trvá noc a den nebo den a noc, ale výsledek stojí za to! Dort Mississippi je neuvěřitelná čokoládová bomba, tak jsem k němu připravila zelenou kávu od Sonnentoru pro malou rovnováhu.
Vyzkoušela jsem skoro všechny recepty z Deníku Dity P. I a II. a pokud náhodou tyto velkoformátové kuchařky ještě nemáte, objednejte si je rovnou i s krásným porcelánem nebo pyžamem, které Dita P. nabízí ve svém e-shopu.
Dita P. je pro mě jako Julie Child a já jsem jako ta Julia, která začala psát blog a uvařila všechny recepty z té úžasné kuchařky Umění francouzské kuchyně v originále Mastering the Art of French Cooking.
Viděli jste film Julie a Julia? Jeden z mých oblíbených filmů s úžasnou herečkou Meril Streep.
Entuziasmus a láska k jídlu, k Francii, k mužům, ta radost s jakou Julie Child vaří, vás okouzlí a inspiruje k přípravě i složitějších recetů. Julie Child v Paříži navštěvovala známou školu vaření „Le Cordon Bleu“… Julie Child naučila vařit Ameriku.
Dort Mississippi, jehož příprava trvá den a noc nebo noc a den je jeden z těch složitějších receptů, už jen ta příprava je dobrodružství a výsledek takový malý zázrak!
Co vy na to? Jak se říká, láska prochází žaludkem! Budete potřebovat šíleně moc sušenek oreo. Na těch se mi líbí hlavně jejich instagram. Třeba tohle:)
Napsat komentář