Máte chuť na degustaci čerstvého a poctivého jídla a nápojů? Ještě dnes do 18 hodin máte možnost navštívit Degustační dny ve Fénixu a ochutnat vybraná menu a speciality od místních obchodů a restaurací za super ceny!
My jsme vyrazili s mámou do Fénixu již ve středu a pochutnali jsme si na čerstvých a zajímavě připravených rybách od Fishee’s. Rozhovor s majitelkou Fishee’s – prodejny čerstvých ryb z Islandu čtěte zde.
Konečně jsem ochutnala zázračný čaj Matcha u stánku Oxalis, kde jsem zjistila spoustu zajímavých informací, jak tento zázrak použít. Bylo mi řečeno, že budu mít lepší náladu a více energie a stalo se!:)
Obdivovala jsem překrásnou, stylovou, nově otevřenou prodejnu La Formaggeria Gran Moravia, která nabízí mnoho druhů sýrů a ostatních mléčných výrobků z vlastní produkce litovelské sýrárny Orrero, dále sýry z Itálie a Francie, italské uzeniny, olivové oleje. Italská vína a mnoho dalších italských specialit.
Neodolali jsme a nakoupili si čerstvé ryby od Fishee’s ještě domu.
Ve Fishee’s není jednoduché se rozhodnout, protože všechny připravené ryby vypadají lákavě.
Tentokrát jsem vybrala Sivena na citrónu a jako přílohu Islandský organický ječmen.
Perlový ječmen z farmy Vallanes je vhodný jako příloha nebo do salátů. Je bohatý na vlákninu, obsahuje sacharidy a má nízký glykemický index.
Měla jsem velkou radost i z krásné papírové tašky! Vždy dávám přednost papírovým nebo bavlněným taškám.:)
Perličky z organického ječmene – velká vzácnost z Islandu – lahodná a zajímavá příloha nejen k rybám!
Nejprve jsem připravila Perlový ječmen. Je třeba ho namočit do studené vody na 30 minut, po té propláchnout v sítu a následně uvařit v osolené vodě 15 minut. Sivena na citrónu jsem upekla ve skleněné zapékací míse v troubě nastavené na 170 C a stačilo asi 10 minut.
Výsledek byl vynikající! Islandský organický ječmen je opravdu vynikající přílohou k rybám a už mě napadají další recepty, kam se bude báječně hodit.
Tak dobrou chuť – přátelé kvalitního jídla a pití!;)
Napsat komentář