Dezert, který si zamilujete. Rychlá příprava, blahodárná a osvěžující hruška s badyánem je ART OF STYLE!;)
Trochu upravený recept je z kuchařky Opravdu zdravě. Jezte s ohledem na své tělo – zásaditě.
Ingredience a postup
3 – 4 hrušky oloupejte a naporcujte na čtyři díly, vložte do zapékací mísy, přidejte 3 – 5 hvězdiček badyánu, 3 velké lžíce medu nebo oblíbeného sirupu a nastrouhanou kůru z jednoho bio citronu, vše zalijte vodou tak, aby hrušky byly ponořené cca 250 ml vody. Nechte pomalu ohřívat na 160 C asi 20 minut.
Hrušky podávejte teplé a můžete přidat ořechový krémem z kešu nebo z mandlí. Jednoduše rozmixujete asi 150 g ořechů s 225 ml vody a s vanilkovým extraktem.
Lidé často řeší co jedí, ale už méně dbají na to, co a jak často popíjí. V rámci zásadité stravy jsem se zaměřila také na nápoje. Ochutnala jsem vzácnou vodu Aqua Angels z Islandu s vysokým obsahem minerálů – pH 8,8.
Voda je lahodná a mám radost z té lahve, kterou můžu znovu použít. Je lehoučká a tedy ideální na cesty. Aqua Angels jezdí se mnou! 😉 Za degustační vzorek děkuji www.alkohol.cz
„Voda Aqua Angels v elegantní aluminiové lahvi. Voda z islandského ledovce patří k nejčistším vodám na naší planetě. Voda se v přírodě přirozeně filtruje přes ledovcovou morénu, která pochází až z doby ledové. Zdroj vody v islandském ledovci má nízký obsah minerálů, vysoký obsah přírodního kyslíku a vyšší ph. Zatímco voda z kohoutku je v oběhu již stovky let, voda z ledovce ještě nepřišla do styku s žádným znečištěním. Jelikož je ledovec na Islandu zamrzlý již tisíce let, voda z něho je ve stavu, v jakém se tehdy nacházela.“
Kolik vypijete vody za den? Hlídáte si kvalitu vody? Chodíte pro vodu do studánek?
Zkuste najít studánku ve vašem okolí v národním registru pramenů a studánek www.estudanky.eu
Popis knihy – Opravdu zdravě. Jezte s ohledem na své tělo – zásaditě.
Naučte se s touto osvěžující lifestylovou kuchařkou jíst zásaditým způsobem. Nabízí vám recepty, nad nimiž se sbíhají sliny, spolu s celostním přístupem ke zdraví. V tomto souboru více než 100 receptů se projevuje tvůrčí nadání gurmetské vegetariánské šéfkuchařky Natashy Correttové, plně podporované zkušeností přední odbornice na výživu Vicki Edgsonové. Recepty jsou snadné a jídla uvařená podle nich vás osvěží po celý den – od snídaně až po večerní ulehnutí do postele. Vyzkoušejte dokonalý ranní životabudič, artyčoková srdíčka se sýrem feta, lilkové závitky s pestem, polévku z máslové tykve, salát z karamelizovaných hrušek a čočky, karí z fazolek mungo, kořeněné fazolové karbanátky, kokosový chlebíček, hummus ze špenátu a cizrny, mandlovou buchtu s citronem a mákem nebo banánovou zmrzlinu s křupavým tofé. Lehce se přesvědčíte, jak snadné je využívat sílu alkalizujících potravin a současně jíst chutně a dobře.
Veroniko, zrovna nedávno jsem přemýšlela, jestli existuje mapa pramenů, nebo zdrojů pitné vody 🙂 tak díky, že už nemusím hledat. Krásné dny, Iva
Milá Ivo, tak to mám radost! Voda je bohatství a ta z pramenů a ze studánek je opravdu výborná. Přeji pěkné jarní dny. Veronika